Q&A

Veel voorkomende vragen

Bekijk hieronder de vragen, die vaak gesteld worden. Staat jouw vraag er niet bij, klik dan op de knop 'Stel uw vraag'.

Wanneer kom ik in aanmerking voor deelname aan Skills4Skills?

Is jouw bedrijf aangesloten bij Koninklijke Metaalunie en/of OOM? Of ben je werknemer van een bedrijf dat bij Koninklijke Metaalunie en/of OOM is aangesloten? Dan kun je gratis meedoen aan Sills4Skills!

Wat is een leercultuur?

Een leercultuur is een omgeving waar medewerkers worden gestimuleerd en uitgedaagd om zich te (blijven) ontwikkelen. Medewerkers kunnen hun ambities en skills ten volle ontplooien op het werk, waardoor het bedrijf (sneller) kan groeien. 

Wat zijn de voordelen van een leercultuur?

Een lerende organisatie waarbij de medewerkers regelmatig worden bijgeschoold en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, kan makkelijker inspelen op veranderingen in de markt. Bovendien vergroot een leercultuur de prestaties en betrokkenheid van de medewerkers, en daarmee ook het succes van het bedrijf. 

Waarom kan een leercultuur mij helpen op een krappe arbeidsmarkt?

Het aanbieden van een leer- en ontwikkeltrajecten in een krappe arbeidsmarkt kan er voor zorgen dat uw medewerkers langer bij uw bedrijf willen blijven werken.  Ook kan het uw bedrijf aantrekkelijker maken voor eventuele nieuwe medewerkers.

Wat is het bedrijfsontwikkelmodel?

Het bedrijfsontwikkelmodel is een cirkeldiagram waarin de verschillende stadia zijn afgebeeld die een bedrijf doorloopt op weg naar een positieve leercultuur. 

bedrijfsontwikkelmodel

Kan ik als werknemer gebruikmaken van de diensten van Skills4Skills, ook als mijn werkgever er geen meerwaarde in ziet?

Ja, als werknemer kun je gebruikmaken van de diensten van Skills4Skills. Klik op 'Deelnemen' en maak de keuze 'Deelnemen werknemer'. Vul hierna je gegevens in. Er wordt dan contact met je opgenomen.

Hoe kan ik met mijn leidinggevende in gesprek gaan over mijn loopbaan?

Samen met een coach kun je uitstippelen wat je met je loopbaan wilt. Daarnaast kun je met de coach een gesprek met je leidinggevende voorbereiden om je wensen goed kenbaar te maken.

Ik wil graag een opleiding starten, kan ik een bijdrage via Skills4Skills voor mijn opleiding krijgen?

Ja, binnen Skills4Skills bestaat de mogelijkheid dat je een deel van je opleiding vergoedt krijgt. Dit ter motivatie om aan de slag te gaan met je loopbaan. De coach kan je meer vertellen over de voorwaarden. 

Kan ik bij Skills4Skills terecht als ik met iemand over mijn loopbaan wil praten buiten mijn bedrijf?

Ja, samen met een coach kun je in gesprek gaan over je loopbaan. Wanneer je werkgever is aangesloten kun je gebruikmaken van de gratis dienstverlening van Skills4Skills.

Kan ik met een Skills4Skills-coach in gesprek over de vele mentale en fysieke problemen die ik ervaar door de enorme werkdruk?

Ja, werkdruk ervaren is tegenwoordig helaas aan de orde van de dag. In gesprek met een Skills4Skills-coach ga je samen kijken wat je kunt doen om de stress beter in balans te krijgen.

Zijn de gesprekken met een Skills4Skills-coach vertrouwelijk?

Ja, de gesprekken met een coach zijn vertrouwelijk en alleen jij bepaalt wat er door jou tegen je werkgever wordt gezegd.

Deelnemen

Wil jij de talenten in je bedrijf laten groeien?