Over ons

Skills4Skills in een initiatief van 5

Koninklijk Metaalunie

Koninklijke Metaalunie is de branchevereniging voor de Nederlandse MKB-maakindustrie die haar leden ondersteunt en werkt aan toekomstbestendig ondernemen. Metaalunie bestaat uit meer dan 15.000 leden met samen 180.000 werknemers en 35 miljard euro omzet.

Wij, de leden van Koninklijke Metaalunie, zijn MKB-ondernemers die metaal georiënteerde producten maken, repareren en onderhouden, waarmee we onder andere reizen, eten, voedsel verbouwen, transporteren en bouwen. Wij maken innovatieve producten, maar ook onmisbare alledaagse producten die op slimme, prijstechnisch goede en efficiënte wijze geproduceerd en onderhouden worden. Denk hierbij aan een traplift voor ouderen, leidingen, landbouwmachines, onderdelen voor onze auto’s, schepen en windmolens. Samen vormen wij de MKB-maakindustrie.

OOM

OOM stimuleert scholing en ontwikkeling in de metaalbewerking.
Mensen maken de metaal; OOM is hét instrument van de sector om instroom, doorstroom, behoud en ontwikkeling van vakmensen duurzaam te bevorderen.
We stimuleren werkgevers om te investeren in een leercultuur en daarmee hun bedrijf toekomstbestendig en aantrekkelijk te houden. We inspireren werknemers en dagen ze uit hun scholingskansen zélf te pakken.
Hiervoor adviseren we bij planmatig opleiden, maken relevant scholingsaanbod toegankelijk en betalen mee aan opleidings- en begeleidingskosten.

OOM, investeren met leren

Stichting PKM

Stichting PKM

Al sinds 1953 heeft PKM zich sterk gemaakt voor de metaal en technische sector door het verbeteren van de bedrijfsvoering en het bereiken van resultaten in de metaalsector.
Dankzij onze sterke band met Koninklijke Metaalunie kennen wij als geen ander de sector en weten wij wat er speelt.

In de afgelopen decennia hebben wij talloze bedrijven geholpen, door het ondersteunen van ondernemers met advies, begeleiding en training. Met onze kennis van de relevante markteisen, Europese regelgeving, wettelijke normen, personeelsmanagement, financieel management, praktische tools èn een sterk team van professionele adviseurs, kunnen wij snel schakelen en resultaat leveren!

Wij willen effectief zijn door op maat geleverde oplossingen, oftewel ‘Maatwerk is ONZE standaard".

FNV

FNV

De FNV is de grootste vakbond van Nederland. Wij komen op voor jouw belangen op het gebied van werk en inkomen. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Wat is het werk van de FNV en waarom is een vakbond zoals de onze nodig? We vertellen je er graag meer over!


CNV

Vakbond CNV is er voor een eerlijk en socialer Nederland. CNV zet zich in voor sterke werknemersrechten. Voor zeker werk, eerlijk loon en een gezonde werk-privé balans. Voor iedereen. Dat doet CNV niet alleen aan de cao-tafel, ook in politiek Den Haag.


Panteia

Panteia

Panteia is een toonaangevend en datagedreven onderzoeks- en adviesbureau. Inhoudelijk sterk, betrouwbaar en altijd onafhankelijk. Dankzij onze ervaring bij zowel overheden, non-profitorganisaties, branches en bedrijven zijn wij in staat om slimme verbindingen te maken tussen beleid en praktijk.

Panteia en diens rechtsvoorgangers (Research voor Beleid en EIM) doen al meer dan dertig jaar veel onderzoek naar de huidige en toekomstige verhoudingen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, arbeidsverhoudingen en de effectiviteit van arbeidsmarktmaatregelen.

Andere deelnemers

De Unie

Deelnemen

Wil jij de talenten in je bedrijf laten groeien?