Leiding geven en leercultuur

Als leidinggevende heb je een belangrijke rol, als het gaat om het stimuleren van de leercultuur in je bedrijf. Door wie je bent, wat je doet en waar je voor staat, heb je veel invloed op je medewerkers. Om je leiderschap en de leercultuur in je bedrijf te versterken, kun je met Skills4Skills een meer of minder intensief traject doorlopen aan de hand van het bedrijfsontwikkelmodel. Dat kan behalve uit advies en begeleiding ook bestaan uit instrumenten, zoals:

Strategische sessie

Beginnen bij het begin? Sta samen met een adviseur even stil bij het (her)formuleren van de missie, visie en strategie van je bedrijf en je hebt weer een stevige basis voor de verdere ontwikkeling van je leiderschap en de leercultuur.

Persoonlijke Profiel Analyse

Je leiderschapsvaardigheden versterken? Vraag om een Persoonlijke Profiel Analyse, gericht op leiderschap. Dit is een vragenlijst met 24 eigenschappen, waarover jij invult in hoeverre die op jou van toepassing zijn. Het resultaat maakt inzichtelijk wat je sterke en wat je aandachtspunten zijn als het gaat om leiderschap. Op basis van het resultaat volgt een gesprek met de adviseur, die een persoonlijk ontwikkeladvies opstelt.

Leercultuurscan

Wil jij weten hoe het ervoor staat met de leercultuur in jouw bedrijf? Vraag dan om de Leercultuurscan. Na een interview met jou over de bedrijfsstrategie en een anonieme enquête onder jouw medewerkers volgt een presentatie van de resultaten en wordt een plan van aanpak opgesteld.

Inzetbaarheidsmanager

Met de Inzetbaarheidsmanager weet je precies welke vaardigheden je op welk niveau in je bedrijf hebt en welke er nog nodig zijn om je toekomstplannen te realiseren. Het handige overzicht in Excel bevat onder meer de taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden van je medewerkers en de bijbehorende salarisschaal. De Inzetbaarheidsmanager helpt bij het duurzaam inzetbaar houden van je medewerkers en het aanjagen van de leercultuur.

Leidinggeven voor metaalbedrijven

Wil jij je medewerkers effectiever aansturen? Dan is deze training van 1 dag iets voor jou. Je ontwikkelt je leiderschapsvaardigheden, krijgt handvatten voor je eigen stijl van leidinggeven en communiceren en leert hoe je die aanpast aan de specifieke behoeften van een medewerker. Praktijksituaties oefen je met een acteur.

Skillsmeter

Maak de ontwikkeling van zowel de hard als de soft skills van jou en/of je medewerkers inzichtelijk met deze app. Kies relevante vaardigheden, voeg collega’s toe voor de 360°-feedback en het waarderen en leren kan beginnen!

Overige instrumenten

Bovenstaande is slechts een greep uit de grote hoeveelheid instrumenten waar deelnemers gebruik van kunnen maken. Benieuwd naar de rest? Vraag het je Skills4Skills-adviseur!

Deelnemen

Wil jij de talenten in je bedrijf laten groeien?